diumenge, 6 de desembre del 2009

Una foto

"(...) la fotografia i l'escriptura són la mateixa cosa: un bon escrit, què ha de ser? Doncs,ha de dir alguna cosa que tingui interès i, naturalment, ha d'estar ben narrat, ben escrit. Doncs la fotografia és el mateix.
(...)
Quan vas pel món veus infinitat de coses la majoria de les quals no et criden l'atenció per res. Si en un moment trobes justament alguna cosa que t'estimula l'atencíó, és perquè allò, d'una manera o altra, t'ha impressionat. És el moment en què, entre allò que impressiona i tu, s'estableix un contacte, contacte del qual es poden extreure diverses conclusions.
(...) Quan el fotograf veu aquesta cosa que l'impressiona, només ha d'obrir el forat de la càmara; la impressió entra a dins (...)i es converteix en una foto" Francesc Català-Roca Impressions d'un fotògraf. Memòries.

5 comentaris:

coses2 ha dit...

El problema és portar la cámara a sobre en aquests moments i també ser capaç de captar fidelment allò que t'impressiona... M'ha agradat el text.

calaix ha dit...

si, dit així sembla molt fàcil... però a mi m'ha agradat la idea de captar el que ens impressiona... tant el l'escriptura com en la fotografia

Alexandre Moreno ha dit...

totalment cert...

mira, després de molts i molts anys d'esforç, sense tenir estudis del ram, ni molts coneixaments, he aconseguit saber fer algunos prou bones fotos... Cal tenir una bona rèflex? Doncs, bé, amb una rèflex senzilleta n'hi ha prou, el que importa més és l'ull...

M'encanta una cosa que he descobert ara, fer fotos, i posar text, fer un text i posar una foto... Pensar en imatge i poesia a la vegada, que bé a ser el mateix. Una imatge val més que mil paraules, però si s'acompanya de certes paraules millor.

Per cert, al meu bloc, veuràs que hi ha una foto d'un quadre d'un pintor amic meu, que vaig veure ahir a la nit per cert. Me'l va donar, i li vaig prometre acompanyar-ho d'un poema per a al seu quadre... Ara, quan em doni el vist i plau, quadre, pergamí amb poema, penjaran d'alguna paret...

Una gran abraçada calaix de sastre (m'encanta aquest joc de paraules).

Àlex.

Elfreelang ha dit...

Captar el moment, atrapar l'instant, congelar el temps...jo crec que en la manera d'escriure que tens ja ho fas això: capturar instants! Bon diumenge!:-)

fanal blau ha dit...

raó té en Català-Roca...
una abraçada, calaix!