dijous, 15 d’octubre del 2009

Les veus del Pamano

Ho he de dir: ja he acabat "Les veus del Pamano". Què dir sense comentar el final... m'ha encantat, m'ho he passat molt bé, molt poètic, molt tendre... Ja veieu que no és una crítica literària gaire lluida... potser és un crítica més sentida... A part d'això: tot un repàs a la història recent d'aquest pais explicant històries soterrades... treient a la llum dolors que no pensem... pobles idílics on la gent es coneix massa... però potser a tot arreu la gent es coneix massa en el seu cercle. I la llum groga de la tardor del Pallars... potser hi surt més la neu, però ara és tardor i jo veig el roig de les fulles... El Serrallac de les pedres... gran personatge... i la maneta de la filla sense nom... i l'olor de nard... i totes les esglèsies, el cristianisme d'aquesta cultura nostra que ens envolta... Les casualitats, les escènes que s'ajunten sense saber què passarà demà... i aquell cafè amb gotes... i els bigotis... i els ulls dels nens... i el iuri... que em pensava que era un gos i era un gat (ja em perdonareu el despiste). Bé, no cal dir que la trobo una novel·la totalment recomanable. Ara n'hauré de trobar una altra... em costarà gaire?

5 comentaris:

fanal blau ha dit...

Calaix...en fas una ressenya tan sentida, que m'han vingut les ganes de llegir-la.
Per què no lluïda?

una abraçada!

Elfreelang ha dit...

Molt ben sentida, molt ben escrita...descrita més aviat perquè ho fas a cops de sensació i d'emoció...molt més càlida que una simple crítica literària...ben segur que és una novel.la que em llegiré( quan tingui temps perquè ara vaig atrafegada)...has llegit mai Yukio Mishima? va ser un escriptor molt turmentat, molt especial..."La remor de les onades" a mi em va agradar...és tendra i aspra...bé això dels llibres és molt personal..vull dir que igual ens agrada molt una novel.la i a altres persones no els hi agrada...Bé..bona nit!

fanal blau ha dit...

Estic amb la recomanació de l'Elvira d'en Yukio Mishima.

He anat a la biblioteca a tornar uns préstecs i tinc les veus...:)

bon inici de cap de setmana, calaix!

calaix ha dit...

mmm... a mi en Mishima sempre m'ha fet una mica de por per lo d'aspra i turmentat... però me n'animeu a intentar-ho... :-)
Doncs ja em diràs el què fanal i tu també Elvira quan tinguis temps!!
bon vespre i una abraçada!

cinc dits ha dit...

calaix,

acabo de veure que el 16 i el 17 fan una miniserie a tv3 de les veus del Pamano...
curiosa coincidència...

una abraçada!